Siirry pääsisältöön

Pääsiäinen


Mitäpä meidän pääsiäiseen? Ulkoiltiin paljon! Saatiin sivupihaa jo vähän haravoitua, kun sieltä oli lumet jo sulaneet kokonaan. Hiekkalaatikkoleikkejä ja hippasta oltiin myös ulkona. Empsu opetteli ajamaan pyörällä. Nelipyörällä ajohan sujuu jo kuin vanhalta tekijältä, mutta mummilta saatu oikea polkupyörä vaatii vielä harjoittelua. Enemmän ehkä kiinnosti kerätä kiviä pyörän etukoriin.


Empsu oli ahkera lehtien kärrääjä 
Virpomavitsat jäi omaan pöytään koristeeksi
virtuaalisen virpomisen vuoksi.
Käytiin lauantaina aamusella kaupungissa ajelemassa ja K-Raudasta ostamassa uudet kiuaskivet. Pojat nukkui autossa ja minä virkkasin sillä aikaa, kun isimies kävi ostamassa ne kivet. Kotona pojat vaihtoi kiukaaseen uudet kivet ja päästiin sen jälkeen pääsiäissaunaan uusiin löylyihin. Oli muuten hyvät löylyt! Saunan jälkeen tehtiin itse pizzaa ja Empsukin pääsi osallistumaan oman pizzan täyttämisessä.

Täytteenä kinkku, tonnikala, tomaatti, avokado ja rucola. Nam!

Sunnuntai alkoi siivouksella. Poikien unien jälkeen oli tarkoitus mennä pihalle leikkimään, mutta sää oli niin järkyttävä, että tyydyttiin muistipeliin ja autoleikkeihin. Ruuaksi Eemilin avustuksella tehtiin lihapullia ja perunoita. Jälkkäriksi loihdittiin hullun hyvää mokkapalaa! Ohjeen löysin täältä. Illalla vielä zumbailtiin ja empsu oli täysillä mukana jumppaamassa. Jopa isimies jaksoi kymmenen minuuttia heilua!


Tämä päivä meneekin arkeenpaluun merkeissä. Viikon ruoat suunnitella, sekä tehdä kauppareissu ja ostaa viikon tarpeet. Sellainen pääsiäinen tällä kertaa! Mukavaa alkavaa viikkoa teille!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Äitienpäivä ja huippu hyvä vegekakku

Mie olin koko viikon miettinyt, että minkä ihmeen kakun tekisin äitienpäiväksi, kun itse en tosiaan voi käyttää sitä kananmunaa tai maitoa tällä hetkellä. Vaikka kuinka yritin etsiä munattomia ja maidottomia kakkuja niin ei kyllä löytynyt mitään hyvää ja varsinkaan helppoa kakkua. Mie kun en ole mikään jauhopeukalo, niin vaadin aina mahdollisimman helpot leipomisohjeet. Sitten tajusin hakea vegekakkuja ja sieltä löytyi tämä huippu hyvä juustokakku eli vegaaninen oreo-juustokakku. Ohje tähän löytyi siis täältä . Kakun teko oli super helppo. Mitä nyt yhden blenderin onnistuin rikkomaan… Eli älkää siis blendatko keksejä missään pikku blenderissä. Keksit meni sitten perinteisesti kaulimella paukutellen muruiksi. Täytteen osuus ei ollut kuin surauttaa vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja laittaa pohjan päälle irtopohjavuokaan. Miullahan ei mitään reunakalvoja ole olemassa, niin leikkasin vaan leivinpaperista reunat. Oli oikeen mieltä ylentävää, kun Eemil kävi maistamassa täytettä ja tokaisi;