Siirry pääsisältöön

Pomppuja ja sormiruokaa


Meillä oli tosi aktiivinen viime viikko ulkoilun suhteen! Joka aamu käytiin poikien kanssa lenkillä. Voi että olen onnellinen, että ostettiin veljeltäni nuo tuplarattaat! Ne helpottaa niin paljon liikkumista täällä korvessa, kun voi molemmat napata kyytiin ja mennä lenkille. Meillä on myös kantoreppu, mutta harmikseni Eelis ei siinä oikeen viihdy vielä. Raskaus aikana haaveilin, että päästäis metsäretkille näppärästi, kun nappaan vaan vauvan reppuun ja menoksi. No ei se nyt ihan niin helposti sitten käynytkään. Eelistä pitää kyllä alkaa totuttaa, kun ilmat lämpeää. Jospa hän vielä tottuisi reppuun ja päästäis helposti metsäretkille, Eemil kun vielä rakastaa metsäretkiä!


Sitten isimies kävi ostamassa meille trampoliinin alkuviikosta, joten trampalla pomppiminenkin on tullut erittäin tutuksi. Eemil rakastui tramppaan kyllä heti! Aamulla jo alkaa kysely; ”Joko voidaan mennä pomppimaan?” Trampoliini oli kyllä loisto hankinta. Eemil on niin liikkuvainen kaveri, että jos ei pääse virtoja purkaa, niin seinille kyllä hypitään. Mutta kaveri trampalle hetkeksi niin on lystiä ja väsyy samalla. Kyllä odotan jo innolla kesää ja lämpimiä päiviä! Lapsia ei tarvitse pukea ulos ja on helppo avata vaan takaovi ja päästää vintiöt irti!


Kauheeta kun tämä aika menee nopeesti! Eeliskin on jo 6kk ja sehän tarkoittaa sitä, että kiinteät saatiin aloittaa. Meillä oli tarkoitus, että Eelis saisi sormiruokailla heti alusta alkaen. Mutta nyt näyttää että Eeliksen kädet ei kestä sitä syömistä sormin. Sormiin on tullut ihottumaa, kun ne on muutenkin kokoajan suussa ja nyt vielä syödessä ruuat ja kaikki mähmää käsiä. Täytyy ehkä siirtyä syöttämään, vaikka toinen olis kyllä todella innokas tutustumaan itse ruokiin. Maistuu kyllä lusikan kanssakin ruuat erittäin hyvin. Suurta herkkua on ollut kurkku ja banaani. Puurolle vähän irvisteltiin ja yökittiin, hih!


Sunnuntaina käytiin viskomassa frisbeetä Ylämyllyllä. Kotoa lähtiessä oli nätti ja aurinkoinen keli, mutta tottakai rupesi satamaan lunta ja räntää samaan aikaan, kun sinne päästiin. Empsu oli kyllä taas elementissään, kun pääsi metsään ja sai viskoa kiekkoa! Ei ihan vielä tekniikka ollut hallussa, mutta kyllä se silti hienosti lensi!


-Enni-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Äitienpäivä ja huippu hyvä vegekakku

Mie olin koko viikon miettinyt, että minkä ihmeen kakun tekisin äitienpäiväksi, kun itse en tosiaan voi käyttää sitä kananmunaa tai maitoa tällä hetkellä. Vaikka kuinka yritin etsiä munattomia ja maidottomia kakkuja niin ei kyllä löytynyt mitään hyvää ja varsinkaan helppoa kakkua. Mie kun en ole mikään jauhopeukalo, niin vaadin aina mahdollisimman helpot leipomisohjeet. Sitten tajusin hakea vegekakkuja ja sieltä löytyi tämä huippu hyvä juustokakku eli vegaaninen oreo-juustokakku. Ohje tähän löytyi siis täältä . Kakun teko oli super helppo. Mitä nyt yhden blenderin onnistuin rikkomaan… Eli älkää siis blendatko keksejä missään pikku blenderissä. Keksit meni sitten perinteisesti kaulimella paukutellen muruiksi. Täytteen osuus ei ollut kuin surauttaa vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja laittaa pohjan päälle irtopohjavuokaan. Miullahan ei mitään reunakalvoja ole olemassa, niin leikkasin vaan leivinpaperista reunat. Oli oikeen mieltä ylentävää, kun Eemil kävi maistamassa täytettä ja tokaisi;

Pääsiäinen

Mitäpä meidän pääsiäiseen? Ulkoiltiin paljon! Saatiin sivupihaa jo vähän haravoitua, kun sieltä oli lumet jo sulaneet kokonaan. Hiekkalaatikkoleikkejä ja hippasta oltiin myös ulkona. Empsu opetteli ajamaan pyörällä. Nelipyörällä ajohan sujuu jo kuin vanhalta tekijältä, mutta mummilta saatu oikea polkupyörä vaatii vielä harjoittelua. Enemmän ehkä kiinnosti kerätä kiviä pyörän etukoriin. Empsu oli ahkera lehtien kärrääjä  Virpomavitsat jäi omaan pöytään koristeeksi virtuaalisen virpomisen vuoksi. Käytiin lauantaina aamusella kaupungissa ajelemassa ja K-Raudasta ostamassa uudet kiuaskivet. Pojat nukkui autossa ja minä virkkasin sillä aikaa, kun isimies kävi ostamassa ne kivet. Kotona pojat vaihtoi kiukaaseen uudet kivet ja päästiin sen jälkeen pääsiäissaunaan uusiin löylyihin. Oli muuten hyvät löylyt! Saunan jälkeen tehtiin itse pizzaa ja Empsukin pääsi osallistumaan oman pizzan täyttämisessä. Täytteenä kinkku, tonnikala, tomaatti, avokado ja rucola. Nam! Sunnun